אודות מסורת - תשמישי קדושה​

מסורת תשמישי קדושה  היא חנות מפעל הממוקמת בראשון לציון ברחוב יהודה לייב פינסקר 12 כבר 30 שנה ב”ה
ההתמחות שלנו היא בייצור תפילין ומזוזות, והפיקוח על כשרותם עובר במשפחתנו מזה חמישה דורות.

עוד בגלות התמחה סבא רבא בכתיבת סת”ם והיה מורה הוראה .

אנו כממשיכי המסורת המשפחתית, מייצרים ומשווקים מזוזות ותפילין לפי המסורת.

כל הסת”ם שלנו נכתב על ידי סופרים יראי שמים ובקיאים במלאכת הקודש לאחר שנבחנו והוסמכו לכתיבת סת”ם. לאחר הכתיבה אנו שולחים את המזוזות והתפילין לבדיקות מדוקדקות אצל מגיהי סת”ם מוכשרים ומיומנים על מנת להיות בטחים שכל המזוזות והתפילין כשרים ללא כל חשש.

אנו נושאים תפילה לאדון העולמים בכל יום, שמלאכת הקודש בה אנו עוסקים, תצליח בידינו וכל יהודי יזכה במצווה חשובה זאת של תפילין להניח כל יום ומזוזות כשרות בביתו.

ערכות תפילין מומלצות

כל התפילין והמזוזות תחת השגחה מחמירה של מגיה מוסמך אחריות מלאה לטיב לאיכות ולשירות כבר 30 שנה

כאשר הילד מגיע לגיל 13 הרי הוא כבר בחזקת איש. החל ממוצאי היום שבו מלאו לו שלש עשרה שנה הוא כבר בר מצווה, כלומר חייב בקיום כל המצוות מדין תורה, החל מהנחת תפילין. המצווה הראשונה שבנכם מחויב בה היא מצוות קריאת שמע של תפילת ערבית. ולמחרת עם שחר, עליו להתחיל ולקיים את מצוות הנחת תפילין, הנחת תפילין תלווה אותו לכל חייו הבוגרים. אגב, את מצוות הנחת תפילין יוכל בנכם לקיים עוד לפני גיל 13, אך היא בבחינת חובה החל מיום היותו בר מצווה. לעומת זאת, את טקס העלייה לתורה לא תוכלו לקיים לפני מלאת לנער 13 ויום, ומצד שני אין חובה לקיימו במועד, ואפשר לדחותו ליום המתאים.

טקס בר מצווה נערך נחלק לשניים: החלק הראשון – טקס הנחת תפילין – מתקיים באמצע השבוע במסגרת תפילת שחרית. על פי רוב משולב טקס הנחת תפילין עם עלייה לתורה באחד הימים שבהם קוראים בתורה בבית הכנסת – ימי שני, חמישי או בימים שבהם חל ראש חודש. החלק השני מתקיים בשבת, והבר המצווה עולה לתורה ואף קורא את ההפטרה (כמנהג קהילות האשכנזים ובחלק קטן מקהילות הספרדים). אגב, בקהילות רבות נהוג לקיים רק את החלק השני של הטקס, קהילות לא מעטות מקיימות את שני החלקים, ואילו קהילות בודדות נוהגות לקיים רק את החלק הראשון של הטקס.

הקהילות השונות אימצו גם מנהגים שונים באשר להתעטפות בטלית. בקהילות ספרד נוהגים להתעטף בטלית אפילו לפני בר מצווה, ואילו אצל רוב האשכנזים מתעטפים בטלית רק לאחר הנישואין. אף שמצוות תפילין ניתן לקיים בלי טלית, הליטאים נוהגים להתעטף גם בשעת הנחת תפילין – ראשית מתעטפים בטלית ואחר כך מניחים תפילין. אין משמעות לגודל הטלית אך ראוי שהיא לא תשתרך על הרצפה. לכן רצוי להתאים את גודל הטלית למידותיו של בר המצווה.

ואכן, לקראת טקס בר מצווה רוכשים לנער ערכת בר מצווה – תפילין (בנוסח אשכנז או ספרד), טלית וכיפה (הנתונים בתוך שקית קטיפה רקומה), וכן סידור תפילה (בנוסח המתאים). מחיר הערכה תלויה באיכות הפריטים שהיא מכילה.

תפילין: עלות תפילין (של יד ושל ראש) תלויה בסוגי העור והקלף שמהם מכינים את בית התפילין והרצועות, וברמת ההקפדה על איכות הכתיבה..

טלית: מחירה של טלית איכותית מצמר טבעי עשוי להיות כפול מטלית העשויה חומר סינתטי (אקרילן). מחיר הטלית תלוי גם באורכה (טלית קצרה המותאמת לנער בר מצווה זולה יותר), טלית עם הדפס משי, רקמה צבעונית או פתיל תכלת עשויה לעלות עד פי חמישה מטלית חלקה. כאמור, אשכנזים לא נוהגים לקנות טלית לקראת בר מצווה אלא רק לקראת החתונה.

נרתיק עבור טלית ועבור תפילין: רמת המחיר נקבעת לפי איכות הקטיפה, רמת העמידות בפני מים וחום, ואיכות הרקמה.

סידור: עלות סידור תלויה באיכות כריכת העור ובחריטת שם.

חשוב לזכור שתפילין הם דבר שהולך ללוות את הנער לכל החיים, הם לא חייבים להיות תפילין מפוארים, אך רצוי שיהיו תפילין איכותיים, כאלה שישרתו את הגבר בצורה טובה לאורך כל חייו. תפילין הם אחד הדברים החשובים ביותר לכל אדם ואדם. חשוב להעניק לנער את התפילין שימצאו חן בעיניו, כדי שיניח תפילין באהבה

תפריט נגישות